Ego sum, ego manducare – czyli jak jedzenie kształtuje nasz organizm

Dziś w naszej szkole odbył się wykład pt: „Ego sum, ego manducare – czyli jak jedzenie kształtuje nasz organizm”. Wykład poprowadziła Pani mgr inż. Ewelina Gałęziowska, dietetyk, technolog żywności, entuzjastka zdrowego stylu życia. Studia ukończyła w 2015r. na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, swoją wiedzę i umiejętności ciągle doskonali na specjalistycznych kursach oraz studiach podyplomowych. Pani Ewelina, na co dzień, współpracuje z kilkoma placówkami medycznymi na terenie Dolnego Śląska, może pochwalić się również współpracą z przedszkolami, prelekcjami dla osób zainteresowanych tematyką żywienia oraz poradnictwem dietetycznym.

Na dzisiejszym wykładzie uczniowie mieli okazję dowiedzieć się jak dieta wpływa na ich organizm, jaki jest związek pomiędzy spożywaną żywnością a nauką oraz jak mądrze robić zakupy.

dietetyk.ewelinagaleziowska@gmail.com